Dergi Hakkında
Mebadi terimi, en genel anlamıyla ilkeler demektir. Özellikle mantık, epistemoloji ve metafizikte “aklın a priori ilkeleri, bilginin/bilimin temelleri ve varlığın sebepleri”ne göndermede bulunan bu terim, aynı zamanda dergimizin de felsefi perspektifini yansıtmaktadır.
Böylece Mebadi, analitik olarak tek bir ilkenin değil ilkelerin imkânına işaret etmekle felsefi çoğulculuğu savunmaktadır. Bu yaklaşım bir yandan tek bir felsefenin değil felsefelerin olduğunu/olacağını ifade ederken bir yandan da bir ilkeden/temelden/dayanaktan yola çıkmanın gerekliliğini vurgulamakta ve böylece gelişigüzelliği yadsımaktadır.
Mebadi, felsefi araştırmalara odaklanan hakemli bir akademik dergidir. Yılda iki kez — Haziran ve Aralık aylarında — yayımlanmakta olup Türkçe ve İngilizce dillerinde hazırlanan akademik çalışmaları kabul etmektedir. Dergi, farklı dilsel, kültürel ve entelektüel bağlamlar arasında felsefi diyaloğu teşvik etmeyi amaçlamakta ve bu bağlamda interdisipliner felsefi araştırmaları öncelemektedir.
Açık erişimli ve elektronik ortamda yayımlanan bir yayın olarak Mebadi, özgün ve yüksek nitelikli felsefe araştırmalarının serbestçe ve küresel ölçekte erişilebilir olmasını hedeflemektedir. Dergi, araştırma makaleleri, eleştirel denemeler ve akademik çeviriler gibi çalışmalara yer vererek, klasik metinler ile çağdaş felsefi tartışmalar arasında derinlemesine bağ kuran bilimsel katkılara zemin sunar.
Mebadi, farklı felsefi geleneklerden ve yöntemsel yaklaşımlardan gelen araştırmacılar arasında eleştirel etkileşimi destekleyerek felsefi düşüncenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Akademik mükemmeliyet ilkesine bağlı olarak, yayımlanacak tüm çalışmaların bilimsel yeterliliğini, özgünlüğünü ve akademik bütünlüğünü güvence altına almak adına çift taraflı kör hakemlik süreci uygulamaktadır.
Duyurular
Yeni Sayı
Tüm sayı
Makaleler
-
Alain Badiou’nun Anti-Felsefe Seminerleri: Nietzsche, Wittgenstein, Lacan
Özet Görüntüleme: 84 /
PDF İndirme: 67
-
Platon’un Eserlerinde Yer Alan Dinsel Temaların İran Mitolojisi ve Dini Geleneğiyle Benzer Yönleri Üzerine Bir İnceleme
Özet Görüntüleme: 78 /
PDF İndirme: 67