Yazım Kuralları

Yazım Kuralları

Makalenizi Makale Standart Şablonu üzerinden düzenleyebilirsiniz.

- İlk sayfada ana başlık, özet ve anahtar kelimeler bulunmalıdır.

- Ana başlık, Times New Roman yazı fontu kalın 14 punto olmalıdır. Ana başlık (Türkçe ve İngilizce) ilk harfleri büyük olacak şekilde yazılmalıdır.

- Özet, giriş, sonuç ve kaynakça başlıkları kalın, büyük harflerle ve 12 punto büyüklüğünde, iki yana yaslı yazılmalıdır.

- Özet metni, en az 150 en çok 300 kelimeden oluşmalıdır. Yazı fontu Times New Roman, 10 punto, girinti sol 1,45, sağ 0 ve aralık önce 8,9, sonra 0, satır aralığı 1,0 olacak şekilde düzenlenmelidir.

- 5 (beş) adet anahtar kelime içermelidir. Yalnızca alanıyla direkt ilgisi olan anahtar kelimeler uygun olabilir. Anahtar kelimeler, alfabetik sırayla, küçük harfle (ilk anahtar kelimenin ilk harfi büyük) yazılmalı ve aralarına virgül konmalıdır.

-Metin, Times New Roman yazı fontunda ve 12 punto büyüklüğünde olmalıdır.  Girinti sağ 0, sol 0 ve aralık önce 0, sonra 0 satır aralığı 1,25, iki yana yaslı olmalıdır.

- İngilizce title (başlık), abstract (özet) ve key words (anahtar kelimeler), Türkçeleri ile aynı yazı standartlarında olmalı ve makalenin son sayfasına eklenmelidir.

- Kaynaklar alfabetik olarak, gerekirse daha sonra kronolojik sıraya göre dizilmelidir. Aynı yıl aynı yazar (lar) dan birden fazla referans yayınlandığında, yayınlandığı yıldan sonra konulan "a", "b", "c", vb. harfleri ile gösterilmelidir.

- Kaynak gösterimi APA formatında hazırlanmalıdır.

Kitap için;

Koç, Y. (2019). Anadolu Mayası. Ankara: Cedit Neşriyat.

Collingwood, R. G. (2017). Tarih Tasarımı. (Çev. K. Dinçer). Ankara: Doğu Batı Yayınları.

Kitap Bölümü için;

Moran D. (2021). Edmund Husserl ve Fenomenoloji. Zihin Felsefesi. (Ed. A. Bailey). (Çev. F. Doruker). Ankara: Fol Kitap. 55-78.

Dergi Makaleleri için,

Duralı, T. (1999). Tarihin Dayanılmaz Ağırlığı. AUIF Dergisi, 40, 117-126.